GIS

sitter på Gislektion och väntar på hjälp, Vi fick välja ett county som är typ ett län och skriva om och göra en karta med ett tema, så jag tod delta county men dom hade inget speciellt i delta county så jag böt till Montrose county och mitt tema är nu earthquakes, kul sida för att hitta kartor och liknande så kan man lägga på lager med typ populaion density och liknande:
http://www.arcgisonline.com/

tja

Hahah har borjat sagt tja till folk...... dumt ja!

Timbuktu

Älskar texten!

Black friday

Ja, för sisådär tre dagar sen var det Thanksgiving!

Chris och Diana gick och la sig tidigt som vanligt, Taylor satt i soffan och tittade tv, Josi låg inne på sitt rum och jag och Jenny satt och pratade om allt och inget i mitt rum. Vi hade bestämt för länge sen att vi skulle shoppa på black friday. Meningen var vell att vi skulle dra ut typ halv tolv eftersom att wall marts rea började 12 (00.00 alltså) Men jag var så otålig så vi åkte vid 9.30 (21.30) Jag, Jenny och Josi åkte då och mötte upp Nico ( Jennys flickvänn som vill bli kallad pojkvänn så jag kallar nico för honom) och hans familj. Vi åkte sen igenom typ hela södra denver och in i alla möjliga affärer, det var sjuka köer utanför butiker som inte hade öppnat!
Vid 5 på morgonen började jag lessna ur, drack redbull i mängder men det hjälpte inte! Jag var helt slutkörd, så skulle vi "bara" in i några till affärer! Jag försökte hålla mig så vaken jag kunde men allting var som i en dimma, jag hade sovit dåligt dagen innan också så min kropp var helt utarbetad av att trängas med reakåta amerikaner.
Vi kom hem vid 8 halv 9, käkade lite turkey, sen gick jag ner i källaren för det är det stället som är mörkast, Mitt rum har ljusa rullgardiner så solen lyser igenom och det var såklart fint väder. Somnade snabbt i soffan med teenNick på! Vaknade sedan av att em slickade mig i ansiktet, försökte putta bort henne men hon är fan omöjlig! Låg nere i källaren hela dagen tror jag (vaknade vid 4 (16.00)).
Igår låg jag inne på mitt rum och hade hemlängtan typ hela dagen. Skypade lite med pappa och carina. Kännde mig allmänt död, var slemmig i halsen och hade huvudvärk. Allmänt förkyld efter att ha väntat ute i kylan på att alla butiker skulle öppna.
Idag har jag inte gjort så mycket, är fortfarande förkyld men tog steam shower i steamrummet. Man känner sig som en ny människa efter det! Känndes bättre ett tag men nu känns det lika igen. Just nu sitter jag och Josi och Taylor och kollar Tv. Nothing unursual there!

Thanksgiving!

En fest full av mat! SANT!
Är så mätt så jag vet inte vart jag ska ta vägen, Chris gjorde 4 ( !!!!!!) olika turkeys!
Vi kommer äta turkey i en månad!
Alla ligger på olika ställen och halvsover just nu, det var jag, josi, taylor, jenny, nico, chris och diana som åt mat tillsammans, donni skulle också äta men han kom aldrig inn....
Jenny och Nico åkte till Nicos pappa för att käka mat där sen komer Jenny komma tillbaka och då kommer hela pachl familjen över också! Jag har så otroligt fina människor runt omkring mig här det måste jag säga, jag älskar alla på olika sätt! 

eftersom att thanksgiving är en högtid för att tacka gud för allt bra man har i livet så vill jag skriva:
Jag är evigt tacksamm för min familj jag har här,
Josi, min tyska värdsyster som jag även bodde med i mitt förra hem. Hon är 15år, vild, rolig och oblivious om allt dåligt.
Taylor, min amerikanska värdbror som har svårt att bestämma sig på vilket humör han ska vara på, men han bryr sig alltid även om han låtsas som att han inte gör det, min första riktiga bror! jag älskar honom som en bror! Han gör i princip allt för att vara på allas bästa sida.
Jenny, min amerikanska värdsyster som inte bor hemma men som jag tjillar med på helgerna, hon har ALLTID något roligt eller konstigt att säga, hon bryr sig inte ett dugg i vad andra tycker om jag avundar henne för det!
Chris, min värdpappa som ber bordsbön och fjantar sig efter, som skämtar om allt och alla, han är en chef och ingen cook (en chef behöver bara laga maten men inte diska) det påpekar han ofta, han är bra på det också!
Diana, min värdmamma som alltid är glad, hon bakar och grejar massa glutenfritt så jag kan öta det och hon ger dom bästa bamsekramarna!
Evigt tacksam för familjen som jag har hemma, som sitter och kollar upp mig på facebook, på min blogg, allt för att få en aning om vad jag gör. Min familj som lät mig göra detta, har fått mig att växa som person här. Jag har fått så mycket bra erfarenheter!
Evigt tacksam för mina vänner, som forstätter att peppa mig, som väntar på mig där hemma.
läser eriks brev om och om igen, ett brev som slutar med:
"...Men hej och hå ide blå. Det här är ju knappast ett avskedsbrev fattar du väl! Vi syns ju igen den 23e maj typ. Å då blire skoj förstår du, sen ska vi köpa oss en segelbåt å ta oss runt jorden med! Å det kommer bli suveränt jävla cp sjukt roligt.

Aja nu örk inte ja nå mer men hoppas du kommer ha det trevligt som fan!

Hälsa de andra! å ha en trevlig resa!

Och jag kommer ta emot min bästa älskade kompis med öppna famnar när hon kommer hem så dont worry, vi glömmer inte bort dig så lätt!


Glöm inte bort å maila!"
det får mig alltid på så bra humör.
Så tacksam för alla personer i mitt liv som jag älskar och som älskar mig !
Jag vill skriva så mycket mer men jag är så himla dålig att få ord på mina känslor!

Runtvandring

Och vi hittade tanksgivinggrejerna!!!

fort


Musik

Ja, dålig musiksmak har jag fått också (eller dålig ska jag inte säga, amerikansk kanske, här är lite vad det lyssnas på :
crank the volume high och maxxa basen i bilen och glid med fönstrena nervevade så har du stilen

::::

De e kaoz  i    skolan idag! dom ar inte sa jatte vana vid att ha prov och sant for mer an en klass och som vrar mer an 45minuter, nu har alla juniors prov samtidigt sa alla larare ar upptagna och det ar vldigt diffust om vad vi ska gora.
Det ar skitsnack overallt har! assa larare snackar typ lika mycket skit om varandra och andra elever som eleverna gor, sick! Det ar som att dom maste snacka skit om andra for att kanna sig battre sjalva.

-----..------

"Okej så här ligger det till i min situation. Jag har alltid haft en liten "hemlängtan" sedan jag kom hit, dock har jag aldrig grinat. Jag har saker att se fram emot, vilket gör allting roligare.

Söndagar är ganska dryga, för måndag och skola kommer dagen efter. Skolan suger jävla mongodase (jävla fitt-spanska).

I skolan är jag typ äldst, vilket jag inte är van med hemma - varken bland vänner eller i skolan. Jag behöver inte ha tre stycken lärare som ser till att jag kommer ut tryggt till skolparkeringen. Elller som håller uppsikt över mig när jag äter lunch.

Jag vill inte ha sexscener snabbspolade. Jag är arton, jag får knulla på film lagligt om jag skulle vilja det.

Skolan är för övrigt lätt tycker jag om man bara lämnar in läxorna. Det är ju inte så att ett C motsvarar ett G i verkliga livet.

Credit, homework, grade är ord jag inte orkar höra just nu. Jag orkar inte heller höra på allt jävla drama överallt. Hur gamla är eleverna på high school egentligen? 10½ eller? Snacka om att gå tillbaka till mellanstadiet.

Sedan har vi reglerna. Jag har aldrig i mitt liv haft regler. Nu har jag regler för nästan allt. Jag har liksom inget privat längre. Inget porrsurfande då jag inte har datorn på egna rummet, inget "jag ska träffa en kompis ikväll, kommer hem runt 2" eller "jag och några andra ska till krogen ikväll, det blir antagligen sent eller så sover jag över hemma hos X, ni behöver inte sitta uppe och vänta", eller bara en sådan sak som att komma hem från skolan/träningen något senare utan att behöva förklara varför man är sen.

Så här känner jag just nu. Jag har väldigt kul här och lär mig nya saker varje dag, men ändå lite "borta bra, men hemma bäst."
" Citerat en vän.

Han överdrev ju lite då, men jag känner liknanade...
En dag för mig just nu är: vakna, göra mig iordning, iväg till skolan och känna mig som en fånge i ett fängelse, dom har koll på allt du gör när du gör det varför du gör det, kreativitet eller egen vilja finns inte på kartan. Alla i skolan beter sig som att dom är 12 år eftersom att alla behandlar dom som att dom är 12 år, det är tragiskt, sitter på lunchen och lyssnar på folk som inte pratar om annat än killar och sig själva, det är också tragiskt. Lunchen är förövrigt ett zoo, alla skriker och springer runt och det är sååååå mycket drama, lägg ner förfan.
skolan slutar 15.20 och jag är hemma typ 16.00. Börjar med läxorna (eftersom att man har läxor i de flesta ämnen VARJE DAG) klar med det vid middagstid (6,7) äter sedan och sätter mig vid tvn eftersom att resten av min familj sitter vid tvn.

Det känns som att jag lika gärna skulle kunna göra det hemma faktiskt, det känns inte värt det, jag har lärt mig så himla mycket hittills, och jag har förändrats.

Förändrats både på gott och ont. Jag har lärt mig att plugga på riktigt eftersom att jag måste göra det här för at kunna förstå ala krångliga ord och fraser. Jag är obekväm här dock, jag passar inte in. Jag pratar flytande engelska. Jag är mer självständig. Jag har insett hur bra allting är i sverige. Hur mycket grymmt folk det finns runt omkring mig.

Det känns dock inte värt det längre. Det enda jag gillar med dethär är min värdfamilj, det är verkligen en superfamilj! Dom har så mycket kärlek att ge. Men det är det, jag tycker inte om folket här, jag tycker inte om skolan över huvud taget. Men var inte det andledningen till att jag åkte hit? Att gå i skolan? Men jag tycker inte ens om skolan! Jag offrar ett år av mitt liv för att gå tillbaka 6 år i utvecklingen för ett år. Känns som att jag kunde ha gått tillbaka till mellanstadiet istället. Jag ångrar absolut inte att jag åkte hit, jag har utvecklats så mycket som person, tvingats ta hand om mina känslor och tagit stora beslut aldeles av mig själv.

Jag har inte HEMLÄNGTAN, eller definera hemlängtan....
Jag går runt här och blir mer och mer deprimerad, känner mig mindre och mindre. Gillar skolan mindre och mindre.

Ja men anpassa dig till usa då: Jag har anpassat mig så mycket jag kan, det funkar inte, jag trivs inte med folket och trivs inte i skolan hur jag än gör.

Börja med någon sport eller club då: Det enda som finns att göra här under vintern för tjejer är cheerleading (jag kom till skolan för sent för att kunna vara med), basket (jag är sjukt bollrädd)
, bokklubb (jag läser inte ens böcker). Det jag vill göra är brottning, vilket jag inte får göra för det är en "killsport"...

Jag vill göra något annat med mitt liv, jag vill ha ett liv.

Hejhejhej

jag och josi hade filmkväll igår, eller filmkväll och filmkväll, bi kollade  på jonasbrother avsnitt hela kvällen, gick och la oss vid fem och gick upp vid 7.30 igen ! Åkte in till auora och framkallade lite bilder och köpte lite saker att göra smycken med, jag saknar att göra smycken med mamma så nu köpte jag mina egna saker att pyssla med!

Chris, min värdpappa, fyller år på måndag så vi firade han idag, massa mums mums mums mat, tror jag fick i mig något jag inte borde dock för jag fick exsem i vänstra armvecket...... Det var jättelänge sen jag fick det ju!


Jag tvingade i folk lite kaviar, lite saltlakrits å grejer, inte alltid så jätte uppskattat! haha! Inatt ska jag och josi kolla lite filmer och så! Blir nog sweeny todd and the nightmare before christmas! Skulle vara awesome, vet dock inte hur länge till jag orkar vara uppe, har redan slumrat till två gånger på mattan.

Just nu sitter jag och kollar UFC! Jag har byggt upp kärlek för mma! Det är fasiken sebastians fel!
Och min familj här då som utveckar det :)


Lek i snön

Det var en Blizzard här inatt, alltå en snöstorm.
Så idag behöver vi inte gå till skolan för skolbussarna kan inte köra pga snön! Så jag och josi passade på att leka i snön!

OCH! Vi har en deer flådd i garaget, som styckas just nu!

GRYMT!


Prety darn cool

high school ....

ja ni.... highschool är lite speciellt.

Fick en dresscode violation idag, jag bröt inte mot dresscoden ALLS!
Våran dresscode är kjolar/shorts/klänningar måste vara nedanför fingertopparna när man står raklångt med händerna ner längst sidorna, inga bhband får synas och inget "strapless" allltså inget utan band typ tubtoppar.

Jag blev kallad till the office och dom tvingde på mig ett par urtvättade äckliga shorts som det stod " native army" på.... Förstörde hela min outfit!

Min klänning gick en inch neranför mina fingertoppar och jag hade en kavaj över klänningen....

Så sjukt tråkigt och orättvist!


Körde lite patriotiskt med ögonen!

RSS 2.0